Tekniikkasukelluskurssit

Katso tekniikkasukelluskurssit ja hinnat tästä:

TDI - Technical Diving International - TDI Tekniikkasukelluskurssit

SSI Extended Range - SSI Tekniikkasukelluskurssit

Tekniikkasukellus mahdollistaa pääsyn syvemmille sukelluskohteille ja enemmän aikaa pinnan alla

Mitä on tekniikkasukellus?

Tekniikkasukellukseksi määritellään sukellus, joka ylittää suoranousuajan. Suoranousuajan ylityttyä emme voi pintautua suoraan, koska kudoksiimme on kertynyt typpeä niin paljon, että riski saada sukeltajan taudin oireita nousee huomattavasti. Tekniikkasukelluskurssilla opetellaan mm. suunnittelemaan ja toteuttamaan dekompressiopysähdykset, jotta kertynyt typpi poistuu elimistöstämme.

Mitä opin tekniikkasukelluskurssilla?

Tekniikkasukelluskurssille tullessasi sinulla on jo hyvät sukellustaidot. Tekniikkasukelluskurssilla hiotaan perussukellustaitoja vielä lisää. Tavoitteena on oppia hallitsemaan noste kaikissa tilanteissa, löytämään sopiva painotus ja virtaviivainen sukellusasento. Kurssilla opit eri tilanteisiin sopivia räpyläpotkutekniikkoita, myös peruuttamista. Sukellusvarusteet ovat tekniikkasukelluksessa aina kahdennetut, mikä lisää sukeltamisen turvallisuutta. Tekniikkasukellusvarusteet tulevat kurssilla tutuksi, ne ovat virtaviivaisesti, eivät ole tiellä, mutta helposti saatavissa.

Tekniikkasukellus vaatii mielenhallintaa ja kurssilla opit tunnistamaan ja hallitsemaan erilaisia stressitekijöitä sukelluksen aikana. Avainasemassa tekniikkasukelluksessa on sukellusten huolellinen suunnittelu ja ennakoiminen. Sukellukset suunnitellaan yksityiskohtaisesti ja sukelletaan suunnitelman mukaan. Kurssilla opitaan havainnoimaan ja ennakoimaan mahdollisia ongelmia. Tekniikkasukelluskurssilla harjoitellaan runsaasti ongelmatilanteissa toimimista.

Tekniikkasukelluskurssilla oppit uusia hyödyllisiä ja turvallisuutta lisääviä sukellustaitoja.

Tekniikkasukellus kurssilla pääsemme tekemään pidempiä ja syvempiä sukelluksia, koska sukellusaika ei rajoitu suoranousuaikaan. Tekniikkasukelluskurssilla opit tekemään tarvittavat dekompressiopysähdykset nousun aikana hallitusti ja turvallisesti. Dekompressioon käytettävää aikaa voidaan lyhentää ottamalla käyttöön ensin 50 % happiseos ja myöhemmin lisäksi myös puhdas 100 % happi.

Myöhemmässä vaiheessa turvalliset sukellukset yhä syvemmälle mahdollistaa hapen, typen ja heliumin seos TRIMIX.

Tekniikkasukellus on fysiikkaa ja fysiologiaa

Tekniikkasukelluskurssilla opit enemmän paineen ja hengityskaasujen fysiologisista vaikutuksista kehoon. Opit suunnittelemaan sukelluksia tarkasti etukäteen laskemalla dekompressioaikoja, happialtistusta ja sukelluksella tarvittavien kaasujen määrät. Tekniikkasukelluskurssilla opit myös tunnistamaan erilasia sukeltajataudin oireita ja toimimaan oikein sukeltamiseen liittyvissä onnettomuustilanteissa.

Tekniikkasukelluskurssit koostuvat verkkomateriaaleista ja teoriaosuuksista, allasharjoitteista, workshopeista ja avovesisukelluksista.

Tekniikkasukellus on tiimilaji

Tekniikkasukelluksessa oleellista on sujuva viestintä ja tiiminä toimiminen. Tekniikkasukelluskurssilla opit toimimaan vastuullisena ryhmän jäsenenä. Opit suunnittelemaan sukelluksia koko tiimi huomioiden, esimerkiksi kaasujen kulutuksen osalta.

Millaiset ovat lähtötasovaatimukset tekniikkasukelluskurssille?

Suosittelemme aloittamaan SSI XR Foundations kurssilta, kun sinulla on Nitrox -kurssi ja AOWD tai vastaava kurssi sekä vähintään 24 sukellusta. SSI XR Foundation luo tekniikkasukelluskursseille tukevan perustan, jolta on hyvä lähteä jatkamaan. SSI XR Foundation kurssi sisältää teoriaa, varusteworkshoppeja ja allasharjoituksia, joissa säädetään sukellusasentoa ja nosteenhallintaa tekniikkasukelluskursseilla tarvittavalle tasolle. Kerromme mielellämme lisää, ota yhteyttä!

 


Näytä yhdellä sivulla
Lajitteluperuste:

SSI Try CCR

120,00

Powered by Powered by