SSI Divemaster - Aloita ura sukellusammattilaisena

07.03.2019

SSI Divemaster

SSI Divemaster voi työskennellä sukelluskeskuksissa ja liveaboardeilla sekä johtaa sertifioitujen sukeltajien ryhmiä. Divemaster voi pätevöityä Training specialistiksi SSI Egology Specialty ohjelmiin sekä avustaa kouluttajaa SSI virkistyssukelluskursseilla. SSI Divemaster on tiedoiltaan ja taidoiltaan kokenut sukeltaja, joka toimii roolimallina ja auttaa muita eteenpäin sukellusharrastuksessa.

Valmistut SSI Divemasteriksi suorittamalla seuraavat kurssit:

SSI Science of Diving 
SSI Dive Guide 

Valmistauksesi SSI Divemasteriksi, sinulla tulee olla ikää 18 vuotta ja vähintään 60 logattua sukellusta. 

Valmistuttuasi SSI Divemasteriksi, voit jatkaa SSI Assistant Instructor -kurssille. 

SSI Science of Diving

SSI Science of Diving erikoiskurssilla käydään perusteellisesti läpi kaikki sukelluksen osa-alueet: fysiikka, fysiologia, dekompressioteoria, vedenalainen ympäristö ja sukellusvarusteet. Kurssi antaa hyvän tietopohjan kaikille sukelluksesta kiinnostuneille, mutta on myös edellytyksenä useimmille SSI Dive Professional -kursseille sekä Technical Extended Range -kurssille. Science of Diving -kurssille ei ole pohjavaatimuksia, joten oletpa vasta-alkaja tai vaikka jo kokeneempi sukeltaja, voit osallistua kurssille! SSI Science of Diving on teoriakurssi, joka pitää sisällään laajan verkko-opiskelumateriaalin ja noin 12 h lähiopiskelua.   

SSI Dive Guide 

SSI Diveguide on ensimmäinen kurssi polulla sukellusammattilaiseksi. Pääset näkemään ja kokemaan, millaista sukellusammattilaisen työ on ja kokeilemaan, sopisiko se sinulle?

 • Opit toimimaan kouluttajan apuna ja avustamaan kouluttajaa kursseilla. Kurssilla kehität sukellustaitojasi ja opit demonstroimaan peruskurssin taidot. Toimit osana sukelluskeskuksemme kouluttajatiimiä. Saat kokemusta, jota tarvitaan sukellusoppaana toimittaessa.
 • Opit hyvät snorklaustaidot ja ohjaamaan itsenäisesti SSI Snorklauskurssin.
 • Opit tunnistamaan ja ennaltaehkäisemään vaaratilanteita, sekä toimimaan sukellusonnettomuustilanteissa. Saat kokemusta erilaista sukellusympäristöistä ja opit pelastussukellustaitoja.
 • Opit johtamaan sukelluksia turvallisesti erilaisissa olosuhteissa, kuten virta-, hylky tai yö sukelluksilla huomioon ottaen erilaisten olosuhteiden vaatimukset. Diveguide -kurssilla saat hyvän käsityksen siitä, miten ura sukellusammattilaiseksi etenee.

SSI Dive Guide-kurssi on hyödyllinen kaikille, jotka haluavat kehittää taitojaan sukeltajana ja sukelluksen vetäjänä, vaikka he eivät heti aloittaisikaan työskentelyä ammattimaisena sukellusoppaana. 

SSI Dive Guide -kurssin lähtötasovaatimukset:

 • SSI Advanced Open Water -luokitus tai vastaava.
 • SSI Diver Stress & Rescue -kurssi tai muun koulutusorganisaation vastaava kurssi.
 • SSI Diveguide kurssille osallistuaksesi tulee olla ikää 15 vuotta ja vähintään 40 logattua sukellusta.
 • Lisäksi tulee hankkia lääkärintodistus sukellusterveydestäsi.
 • Voimassa oleva Ensiapukoulutus
 • Voimassa oleva Hapenanto koulutus

Sinulla tullee olla sertifikaatti tai voit todistaa kokemuksesi osoittamalla vähintää 5 logattua sukellusta seuraavista ohjelmista

 • Deep Diving
 • Navigointi
 • Night & Limited Visibility

Mikäli et vielä saavuta kaikkia vaatimuksia, ota yhteyttä niin suunnitellaan sinulle tarvittava koulutus. 

SSI Dive Guide -koulutuksen kesto on noin 35 tuntia. Koulutus koostuu kolmesta osa-alueesta:

 1. Laajasta verkko-oppimismateriaalista, jossa käydään läpi sukellusoppaan rooli, sukeltajien ohjaaminen, sukelluksen valmistelu ja johtaminen sekä vaaratilanteiden ennaltaehkäisy ja sukellusonnettomuustilanteissa toimiminen. Kurssilla saat tarvittavat tiedot tullaksesi ammattimaiseksi sukellusoppaaksi.
 2. Lähiopetuskerroilla sovelletaan verkko-oppimismateriaaleista opittuja tietoja käytäntöön ja reaalimaailmaan luentojen, keskustelujen ja työpajojen avulla. Saat käsityksen siitä, mitä vaatii tulla sukellusoppaaksi.
 3. Olennainen osa koulutusta on käytännön harjoittelu, jossa toimit osana kouluttajatiimiämme. Kehität edelleen snorklaus- ja sukellustaitojasi, harjoittelet sukelluksen perustaitojen demonstroimista sekä kursseilla avustamista. Kouluttajan ohjauksessa harjoittelet sukelluksen suunnittelua ja ohjaamista sekä harjoittelet ohjaamaan itsenäisesti snorklauskursseja.

Suoritettuasi SSI Dive Guide ja SSI Science of Diving -kurssit valmistut SSI Divemasteriksi. Jonka jälkeen voit jatkaa SSI Assistant Instructoriksi.

Mikäli kiinnostuksesi heräsi, ota yhteyttä:

Suunnitellaan yhdessä sinulle henkilökohtainen polku Divemasteriksi lähtötasosi mukaan. Teemme yhteistarjouksen tarvitsemistasi kursseista. Järjestämme kaikkia Divemasteriksi valmistumiseen tarvittavia kursseja 1-2 kertaa vuodessa:

SSI Reach Right
SSI Oxygen Provider
SSI Science of Diving
SSI Dive Guide
SSI Diver Stress & Rescue

Kanssamme voit jatkaa SSI Divemasterista eteenpäin SSI Assistant Intructoriksi ja SSI Open Water Diver Instructoriksi.