SSI Diver Stress & Rescue

14.03.2019

Kuva Marko Tukiainen
Kuva Marko Tukiainen

Stressi on yksi tavallisimmista sukellusonnettomuuksiin ja pelastustilanteisiin johtavista syistä. Voit kehittyä varmemmaksi sukeltajaksi ja nauttia harrastuksestasi enemmän oppimalla tunnistamaan, käsittelemään ja ehkäisemään stressitilanteita.

SSI Diver Stress and Rescue -kurssilla hankit tietoa, taitoa ja kokemusta, jotka auttavat sinua tunnistamaan ja välttämään stressiä ja onnettomuustilanteita erilaisissa sukellusympäristöissä ja olosuhteissa. 

Kurssilla opit kuinka onnettomuustilanteissa toimitaan sekä harjoittelet pelastamistaitoja sukellusonnettomuustilanteissa. Opit toimimaan oikein ja auttamaan toisia sukeltajia niin pinnan alla kuin pinnallakin.

SSI Diver Stress & Rescue kurssin toteutus

Kurssiin kuuluu verkko-oppimismateriaali ja kaksi lähiopetuskertaa. Kurssilla käydään läpi onnettomuustilanteissa toimimista teoriassa ja harjoitellaan workshopeissa . Workshopit sisältävät harjoittelua altaalla ja avovedessä. Kurssi toteutetaan Jyväskylässä 1 - 2 kertaa vuodessa. 

Diver Stress & Rescue kurssi on kaikille sukeltajille hyödyllinen

Omasta ja useimpien muidenkin sukeltajien mielestä tämä on yksi antoisimmista ja hauskimmista sukelluskursseista. Kokemus varmasti johtuu siitä, että kurssilla harjoitellaan veden alla - ja pinnalla kaikenlaista uutta ja erilaista mitä ei ole, aikaisemmin tullut tehtyä, kuten sukeltajan etsimistä, tajuttoman sukeltajan pintaan tuomista, rannalle kantamista ja vedestä nostamista, panikoivan sukeltajan auttamista saattamatta itseään vaaraan ja monenlaista muuta. Fyysisesti raskaalta tai mahdottomalta kuulostavat tehtävät onnistuvat, kun oppii oikeat tekniikat. 

SSI Diver Stress & Rescue -kurssin lähtötasovaatimuksena on Open Water Diver -luokitus ja ikää 12 vuotta. Saadaksesi SSI Diver Stress & Rescue luokituksen, sinulla tulee lisäksi olla voimassa oleva ensiapukoulutus. Ensiapukoulus tulee olla alle kaksi vuotta vanha. Mikäli sinulla ei ole voimassa olevaa ensiapukoulutusta, voit suorittaa sen kanssamme. Sisällöltään SSI Reach Right vastaa sisällöltään muita hätä-ensiapukursseja, mutta lisäksi käydään läpi erityisesti sukellusolosuhteissa tyypilliset ensiaputilanteet.

Tavallisesti SSI Reach Right ja Oxygen Provider -kurssit järjestetään SSI Diver Stress & rescue kurssin yhteydessä. Kysy pakettitarjousta.

SSI Diver Stress & Rescue -kurssi on pohjavaatimuksena esimerkiksi SSI Dive Guide ja SSI Technical Extended Range -kursseille.

SSI Diver Stress & Rescue kurssin käytyäsi tulet entistä taitavammaksi ja turvallisemmaksi sukeltajaksi