70 % of earth is covered by water. Unlock the rest of the world. Become a Diver.

Sukeltaminen on harrastus, joka voi muuttaa elämän

Open Water Diver - OWD - laitesukelluksen peruskurssi

Laitesukelluksen peruskurssi eli kansainvälisemmin Open Water Diver -kurssi on laaja kokonaisuus, joka koostuu verkkomateriaaleista, teoriatunneista, allasharjoituksista ja avovesisukelluksista.

Open Water Diver kurssilla opit sukeltamisen perustaidot. Kurssi on turvallisen sukellusharrastuksen perusedellytys.

Järjestämme PADI:n ja SSI:n Open Water Diver -kursseja. PADI ja SSI ovat kautta maailman tunnettuja koulutusjärjestöjä, joiden Open Water Diver -kortin avulla voit osoittaa olevasi koulutettu sukeltaja ja pääset osallistumaan sukellusretkille sekä voit vuokrata sukellusvälineitä missä päin maailmaa tahansa.

Miten sukelluskurssi etenee?

Sinulle avautuu verkkokoulutusympäristö, jossa voit omaan tahtiin opiskella kurssiin liittyvää teoriaa. Verkkomateriaalit ovat mielenkiintoisia ja johdattavat värikkäästi ja videoiden kera sukeltamisen maailmaan.

Verkkomateriaaleista opittuja asioita syvennetään ja yhdistetään käytännön sukelluselämään keskustellen teoriatunneilla. Lopuksi vielä varmistetaan tärkeimpien ja oleellisimpien asioiden oppiminen teoriakokeella.

Uima-altaalla sukellusvarusteet tulevat tutuiksi ja harjoittelemme sukeltamisen perustaitoja. Taitojen harjoittelu etenee suoritusperusteisesti syventäen opittuja taitoja vähän kerrallaan.

Avovesisukelluksia tehdään yhteensä neljä. Avovedessä jo ihan oikeasti sukelletaan. Sukellusten aikana kertaamme uima-altaalla opittuja taitoja käytännön sukellusolosuhteissa. Avovesisukelluksia järjestämme mielestämme parhaissa paikallisissa sukelluspaikoissa ja mahdollisuuksien mukaan joskus kauempanakin, kuten Ruutana-järvellä, Ylinen-Liesjärvellä sekä Kaatialan avolouksen kirkkaissa vesissä.


Tavoitteenamme on innostaa myös Suomi-sukeltamiseen ja tehdä parhaat sukelluspaikat tutuiksi tuleville sukeltajille.Sukelluksen peruskurssin jälkeen?


Peruskurssin jälkeen on tärkeää, että lähdet heti jatkamaan harjoittelua. Keski-Suomen alueella on hyvin aktiivista sukellustoimintaa ja paljon mielenkiintoisia sukelluskohteita. Mikäli sinulla ei vielä ole omia sukellusvälineitä, voit vuokrata niitä meiltä.

Peruskurssin jälkeen on todella monipuoliset mahdollisuudet lähteä laajentamaan osaamistasi jatkokursseillemme. Oman mielenkiinnon kohteiden mukaan voit valita aiheita: esim. etsintä ja nosto, hylkysukellus tai vedenalainen valokuvaus. Useimmat jatkokursseista kehittävät olennaisia sukellustaitoja, kuten nosteen huippuhallinta, syväsukellus, kuivapukukurssi tai vedenalainen suunnistus.


Sukeltaminen on elämys, elämäntapa, jatkuvaa uuden oppimista, yhteisö ja ystäviä, seikkailua ja tutkimusmatkaa uuteen maailmaanMitä sukelluksen peruskurssille lähteminen edellyttää?

Sukellusharrastuksen aloittamiseksi riittää peruskunto ja perusterveys. Sukelluskurssilla tulee olla omat perusväineet: maski, snorkkeli ja räpylät. Muut sukellusvarusteet saat lainaksi kurssiharjoituksiin. Sukelluksen peruskurssia aloittavalla tulee olla ikää 10 vuotta ja alle 18 vuotiaat tarvitsevat huoltajan suostumuksen.

Ennen sukelluskurssin aloittamista sinun tulee täyttää mm. terveysselvityslomake. Jos vastaat johonkin terveysselvityksen kohdista "kyllä", se ei tarkoita automaattisesti sukelluskieltoa vaan sitä, että terveydentilassasi on saattaa olla jotakin turvallisuuteesi sukelluksen aikana vaikuttavaa. Silloin sinun tulee hankkia lääkärintodistus sukelluskurssia varten. 

Mitä tahansa kysyttävää herää sukellusharrastuksen aloittamisesta, ota meihin yhteyttä!

Katso koulutuskalenteristamme, milloin seuraava kurssi alkaa

SSI laitesukelluksen peruskursit

Maailmanlaajuisesti tunnustettu SSI Open Water Diver-sertifikaatti on paras mahdollinen alku sukellusseikkailullesi!

SSI Open Water Diver* -laitesukelluksen peruskurssi

Kurssiin sisältyy sähköinen oppimismateriaali, teoriaopetus, allasharjoitukset, 4 koulutussukellusta avovedessä, sukellusvarusteet kurssin ajaksi ja kortitus SSI OWD.

450€

SSI Open Water Diver* -laitesukelluksen peruskurssi kuivapuvulla

OWD perustaitojen lisäksi kurssiin kuuluu kuivapuvulla sukeltamisen perusteiden harjoittelu altaalla sekä  koulutussukellukset avovedessä kuivapuvulla.

500€

Taitojen kertaus altaalla

Sisältäen varusteet

80€

SSI Scuba Skills Update -kertauskurssi

Sisältää teoriaosuuden ja varusteet

120€

SSI Open Water Diver Referral -siirtopaperikurssi

Sisältää teorian sekä allasharjoitukset. Avovesiosuudet voit tehdä esim. lomakohteessasi

310€

PADI laitesukelluksen peruskurssit

PADI - yli 50 vuotta sukelluskoulutusta ja yli 25 miljoonaa sukeltajaa.
PADI OWD on maailman suosituin sukelluskurssi.

PADI Open Water Diver

Kurssiin sisältyy PADI OWD -kirja tai sähköinen itseopiskelumateriaali, teoriaopetus, allasharjoitukset, 4 koulutussukellusta avovedessä, sukellusvarusteet kurssin ajaksi ja kortitus PADI OWD.

PADI Open Water Diver - Padi OWD kuivapuvulla

OWD perustaitojen lisäksi kurssiin kuuluu kuivapuvulla sukeltamisen perusteiden harjoittelu altaalla sekä koulutussukellukset avovedessä kuivapuvulla.

PADI Open Water Diver - Padi OWD siirtopaperikurssi

Sisältää teorian sekä allasharjoitukset. Avovesiosuudet voit tehdä esim. lomakohteessasi

Hinnanmuutokset ovat mahdollisia

Ilmoittaudu mukaan sukelluskurssille

Laita sähköpostia, soita tai jätä yhteystietosi alla olevalla lomakkeella.