KOE UUSI MAAILMA

Sukelluskokeilu on suosittu elämyslahja

Tilaa lahjakortti p. 0407114957 tai koulutus@divetime.fi
Saat lahjakortin sekä laskun sähköpostiisi.

Voit myös noutaa lahjakortin ja maksaa sen kortilla tai käteisellä käymällä osoitteessa Sysmäläntie 2 A 6, Jyväskylä, Keljo. Olemme paikalla keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 15.30 - 17.00 tai sopimuksen mukaan. Ota yhteyttä, kerromme mielellämme lisää!

Sukelluskokeiluja järjestetään Jyväskylän Aalto Alvarissa torstaisin alkaen klo 17 ja lauantaisin alkaen klo 8.30. Sukelluskokeilu tulee varata vähintään viikkoa aikaisemmin. 


Sukelluskokeilu Jyväskylä, kuva Olli Lappi
Sukelluskokeilu Jyväskylä, kuva Olli Lappi

Järjestä elämys esimerkiksi polttareihin, työ- tai kaveriporukalle tai muuhun tilaisuuteen. Sukelluskokeilu on myös mahtava lahjaidea vaikkapa puolisollesi, kummilapselle tai ystävälle. Yhdessä koettu elämys muistetaan pitkään.

Sukelluskokeilu tai laitesukelluskurssi on mahtava lahja sukelluksesta innostuneelle ystävälle, seikkailunhaluiselle matkailijalle tai pariskunnalle, liikkumista rakastavalle kaverille, puolisolle, kummilapselle...

Moni on hurahtanut sukellukseen lopullisesti, kun on matkoillaan päässyt kokemaan, miten mielenkiintoinen maailma meren alla aukenee. Sukeltaminen on hauskaa myös altaassa, ja lahja sopiikin erinomaisesti sekä lapsille että aikuisille.

Anna lahjaksi elämys, joka muistetaan!

Olisiko jo aika lopettaa haaveilu?

Useat meistä ovat haaveilleet sukeltamisesta jo pienestä pitäen. Sukelluskokeilu on hyvä tilaisuus ottaa selvää, miltä sukeltaminen tuntuu ja sopisiko se itselle. Tulisiko sukeltamisesta sinulle harrastus ja elämäntapa?

Sukelluskokeilun jälkeen sukelluksen peruskurssille siirtyminen käy vaivattomasti. Jos päätät lähteä peruskurssille 6 kk kuluessa, sukelluskokeilu hyväksiluetaan kurssin ensimmäisen osan suoritukseksi ja sukelluskokeilu hyvitetään sukelluskurssin hinnasta.

Sukelluskokeilun hinta on 60 €, joka sisältää sukellusvarusteet ja uimahallin sisäänpääsymaksun. Sukelluskokeilun kesto on kokonaisuudessaan noin 3 tuntia.

Sukelluskokeilu voidaan tehdä kesäaikaan avovedessä. Avovesi-sukelluskokeilun hinta on 140 € ja siihen tarvitaan vähintään kaksi osallistujaa.

Sukelluskokeilun aikana kerromme myös sukelluksen peruskurssin suorittamisesta,

Kuka voi osallistua sukelluskokeiluun?

Sukelluskokeiluun ja sukelluskursseille ei vaadita huippukuntoa, riittää että olet perusterve.

Ikää sukelluskokeilijalla tulee olla vähintään 8 vuotta. Alaikäisiltä osallistujilta vaaditaan huoltajan suostumus. Toivomme, että huoltaja osallistuu itse myös alaikäisen sukelluskokeiluun. Yläikärajaa uuden oppimiselle ja sukeltamiselle ei ole.

Täytä ennen sukelluskokeiluun tuloa terveydentilakysely.

Kyselyn on tarkoitus selvittää, tarvitsetko lääkärin hyväksynnän sukelluskokeiluun tai sukelluskurssille osallistumiseen. Mikäli vastaat terveydentila kyselyn johonkin kohtaan "Kyllä", se ei tarkoita automaattista sukelluskieltoa, vaan sitä, että terveydentilassasi on saattaa olla jotakin turvallisuuteesi sukelluksen aikana vaikuttavaa. Silloin sinun on keskusteltava lääkärin kanssa ennen sukelluskokeiluun tuloa. Katso terveydentilakysely tästä.

Jos jokin asia sukelluskokeiluun lähtemisessä mietityttää, ota yhteyttä! 

Nautin edelleen jokaisella sukelluksella painottomuuden tunteesta, voin liikua mihin suuntaan tahansa, voin olla miten päin tahansa, voin leijua kuin avaruudessa

Mitä sukelluskokeilussa tapahtuu?

Aluksi käydään keskustellen läpi tärkeimmät perusasiat veden alla hengittämisestä sekä veden fysiologisista vaikutuksista kehoomme. Seuraavaksi tutustutaan sukellusvälineisiin, puetaan varusteet päälle ja siirrytään portaita pitkin veteen. Tukevasti vedessä seisten totutellaan hengittämiseen vedessä, painaen kasvot veteen. Yllättävän helppoa! Seuraavaksi mennään kokonaan veden alle matalassa vedessä. Koetaan ensimmäinen ihme, voin hengittää veden alla.

Oli ihmeellinen kokemus hengittää ensimmäistä kertaa veden alla

Veden alla tutustutaan muutamiin perustaitoihin, joiden avulla tullaan tutuiksi sukellusvarusteiden kanssa. Kun varusteet ovat tulleet tutuiksi ja olo on vedessä mukava, sukelletaan ja koetaan seuraava elämys, painottomuuden tunne.

Sukelluskokeilun jälkeen keskustellaan vielä yhdessä kokemuksesta. Halutessasi saat tietoa peruskurssin suorittamisesta sekä seuraavan peruskurssin alkamisajankohdasta.

Sukelluskokeilu Jyväskylä, kuva Olli Lappi
Sukelluskokeilu Jyväskylä, kuva Olli Lappi

Tunnisteet: Elämyslahja Jyväskylä, Elämyslahja Keski-Suomi, AaltoAlvari, Sukelluskokeilu, SSI Try Scuba Diving, SSI TSD, PADI Discover Scuba Diving, PADI DSD, Laitesukelluskokeilu, Laitesukelluskurssi, SSI OWD, PADI OWD, Open Water Diver -kurssi.