Tekniikkasukellus mahdollistaa pääsyn syvemmille sukelluskohteille ja enemmän aikaa pinnan alla


Mitä on tekniikkasukellus?

Tekniikkasukellukseksi määritellään sukellus, joka ylittää suoranousuajan. Suoranousuajan ylityttyä emme voi pintautua suoraan, koska kudoksiimme on kertynyt typpeä niin paljon, että riski saada sukeltajan taudin oireita nousee huomattavasti. Tekniikkasukelluskurssilla opetellaan mm. suunnittelemaan ja toteuttamaan dekompressiopysähdykset, jotta kertynyt typpi poistuu elimistöstämme.

Mitä opin tekniikkasukelluskurssilla?

Tekniikkasukelluskurssille tullessasi sinulla on jo hyvät sukellustaidot. Tekniikkasukelluskurssilla hiotaan perussukellustaitoja vielä lisää. Tavoitteena on  että opit pitämään nosteen hallinnassa kaikissa tilanteissa, painotuksesi on sopiva ja sukellusasentosi on virtaviivainen. Kurssilla opit eri tilanteisiin sopivia potkutekniikkoita, myös peruuttamista. Sukellusvausteet ovat tekniikkasukelluksessa aina kahdennetut, mikä lisää sukeltamisen turvallisuutta. Tekniikkasukellusvarusteet tulevat kurssilla tutuksi, ne ovat virtaviivaisesti eivätkä roiku, mutta silti helposti saatavissa.

Tekniikkasukelluskurssilla oppii paljon uusia hyödyllisiä ja turvallisuutta lisääviä sukellustaitoja

Tekniikkasukellus kurssilla pääsemme tekemään pidempiä ja syvempiä sukelluksia, koska sukellusaika ei rajoitu suoranousuaikaan. Tekniikkasukelluskurssilla opit tekemään tarvittavat dekompressiopysähdykset nousun aikana hallitusti ja turvallisesti. Dekompressioon käytettävää aikaa voidaan lyhentää ottamalla käyttöön ensin 50 % happiseos ja myöhemmin lisäksi myös puhdas 100 % happi.

Myöhemmässä vaiheessa turvalliset sukellukset yhä syvemmälle mahdollistaa hapen, typen ja heliumin seos TRIMIX.

Tekniikkasukellus on fysiikkaa ja fysiologiaa

Tekniikkaasukelluskurssilla opit lisää paineen ja hengityskaasujen fysiologisista vaikutuksista kehoon. Opit suunnittelemaan sukelluksia tarkasti etukäteen laskemalla dekomperssioaikoja, happialtistusta ja sukelluksella tarvittavien kaasujen määrät. Tekniikkasukelluskurssilla opit myös tunnistamaan erilasia sukeltajataudin oireita ja toimimaan oikein sukeltamiseen liittyvissä onnettomuustilanteissa.

Tekniikkasukelluskurssit koostuvat verkkomateriaaleista ja teoriaosuuksista, allashajoitteista, workshopeista ja avovesisukelluksista.

Tekniikkasukellus on tiimilaji
Tekniikkasukelluksessa oleellista on sujuva viestintä ja tiiminä toimiminen. Tekniikkasukelluskurssilla opit toimimaan vastuullisena ryhmän jäsenenä. Opit suunnittelmaan sukelluksia koko tiimi huomioiden, esimerkiksi kaasujen kulutuksen osalta.

Tekniikkasukellus vaatii mielenhallintaa ja kurssilla opit tunnistamaan ja hallitsemaan erilaisia stressitekijöitä sukelluksen aikana.

Avainasemassa tekniikkasukelluksessa on sukellusten huolellinen suunnittelu ja ennakoiminen. Sukellukset suunnitellaan yksityiskohtaisesti ja sukelletaan suunnitelman mukaan. Kurssilla opitaan havainnoimaan ja  ennakoimaan mahdollisia ongelmia. Tekniikkasukelluskurssilla harjoitellaan runsaasti ongelmatilanteissa toimimista.

Kuva: Olli Lappi #thistlegorm #shedives2 

Millaiset ovat lähtötasovaatimukset tekniikkasukelluskursseille?


Suosittelemmme aloittamaan SSI XR Foundations kurssilta, kun sinulla on AOWD ja Nitrox kurssit käytynä sekä vähintään 24 sukellusta. SSI XR Foundation luo tekniikkasukelluskursseille tukevan perustan, jolta on hyvä lähteä jatkamaan. SSI XR Foundation kurssi sisältää teoriaa, varusteworkshoppeja ja allasharjoituksia, joissa säädetään sukellusasentoa ja nosteenhallintaa tekniikkasukelluskursseilla tarvittavalle tasolle. Kerromme mielellämme lisää, ota yhteyttä!

Tekniikkasukelluskursseilla oppii sukeltamisesta aivan valtavasti lisää, jonka myötä sukeltamisesta tulee entistä turvallisempaa ja mukavampaa

SSI Extended Range kurssit

Kuva: Kimmo Hagman

SSI XR Nitrox

Osaat suunnitella ja toteuttaa dekompressiosukelluksia 40m syvyyteen käyttäen max. 50% nitroxia dekompressiokaasuna

390€

SSI XR Foundations

Kurssi soveltuu sinulle, joka haluat kehittää taitojasi sukeltajana. Kurssilla luodaan perusta kaikille tekniikkasukelluskursseille. Ei syvyys- tai dekompressioluokitusta.

390€

SSI XR Nitrox + SSI XR Foundations


670€

Extended Range

Viimeinen erikoiskurssi ennen Technical Extended Range polkua. Extended Range -kurssilla opit mm. rajoitettujen dekompressiosukellusten suunnittelun, valmistelun ja toteutuksen maksimissaan 45 metrin syvyyteen.

590€

Extended Range + Foundations


850€

XR Nitrox to Extended Range -päivitys


280€

Technical Extended Range

Opit sukeltamaan jopa 60 metriin, suunnittelemaan ja tekemään rajoittamattomasti etappipysähdyksiä  kahdella dekompressiokaasulla, käyttäen myös 100% happea. Pohjakaasuna voidaan käyttää ilmaa tai rajoitetusti trimixiä. 

590€

SSI-tekniikkasukelluspaketti:
Enriched Air Nitrox + Deep + XR Foundations + Extended Range

Kysy tarjous €

Advanced Wreck Diving

Mahdollistaa rajoitetusti hylyn sisään sukeltamisen. Harjoitellaan toimimista ympäristössä, jossa ei ole mahdollisuutta suoraan nousuun. Taitoja ovat mm. erinomainen nosteenhallinta, potkutekniikat, line-narujen ja valojen käyttö.

350€

SSI Gas Blender


250€

SSI Cavern Diving


450€

SSI Cave Diving - Luolasukelluskurssi


550

SSI Full Cave Diving 


600€

Cavern Diving + Cave Diving yhdessä
Cave Diving + Full Cave Diving yhdessä
Cavern Diving + Cave Diving + Full Cave Diving yhdessä

Kysy tarjous kurssipaketeista